27.3.2015

Ajatuksia Markuksen evankeliumin äärellä - 12

Jakso Mark 9:1-29


"Sääli meitä ja auta, jos sinä jotakin voit!" "Jos voit?" vastasi Jeesus. "Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo." Silloin pojan isä heti huusi: "Minä uskon! Auta minua epäuskossani!" (Mark 9:22-24)

Pahan hengen vallassa olleen pojan isään on helppo samaistua. Hän ei ollut varma oman uskonsa riittävyydestä. Mutta hän kääntyi Jeesuksen puoleen ja pyysi apua.

Jeesuksen puoleen kääntyminen onkin epäuskon vastakohta. Epäuskon valtaan ei siis tarvitse jäädä. Onhan Jeesus luvannut, että Hän ei aja pois sitä, joka Hänen luokseen tulee.




Kun Jeesus sitten oli mennyt sisään ja vain opetuslapset olivat paikalla, nämä kysyivät häneltä: "Miksi me emme kyenneet ajamaan sitä henkeä pojasta?" Hän vastasi: "Tätä lajia ei saa lähtemään muulla kuin rukouksella.". (Mark 9:28-29)

Ryhdymme usein tehtäviimme ilman, että rukouksessa pyydämme siunausta toimillemme. Ilman Jumalaa emme pysty mihinkään, mutta toisaalta ilman meitä ei Jumalakaan halua toimia. Meillä on siis oma tehtävämme olla Jumalan käsinä ja jalkoina.

Jumala vastaa kaikkiin rukouksiin, ei kuitenkaan aina sillä tavalla eikä sillä aikataululla kuin itse ajattelemme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti