3.3.2015

Ajatuksia Markuksen evankeliumin äärellä - 9

Mark 7



Hän vastasi heille: "Te tekopyhät! Oikein on Jesaja teistä ennustanut. Onhan kirjoitettu: Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta sen sydän on kaukana minusta. Turhaan he minua palvelevat, kun opettavat oppejaan, ihmisten tekemiä käskyjä. Te olette hylänneet Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöjä."  Ja hän jatkoi: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne. Mooses on sanonut: 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi' ja 'Joka kiroaa isäänsä tai äitiään, häntä rangaistakoon kuolemalla'. Mutta te opetatte toisin.  (Mark 7:6-11)

Saatamme ajatella, että Jeesus suhtautui ymmärtäväisesti ja ystävällisesti kaikkeen, mitä ihmiset tekivät. Kuitenkin Jeesus tässäkin moittii kovasanaisesti fariseuksia tekopyhiksi eli teeskentelijöiksi.


Syynä oli se, että he olivat korvanneet Jumalan tahdon omilla säännöillään, joille ei Raamatusta löydy perusteita. Jeesus varmistaa samalla, että Moosekselle annetut kymmenen käskyä ovat edelleen voimassa.

Jeesuksen viesti meille on sama kuin fariseuksille. Tärkeimmäksi asiaksi ei voi nousta ihmisen omat ajatukset, jos ne eivät perustu Raamatun sanaan. Kaikki opetus on siksi koeteltava Raamattua vasten. Tässä meille mallia näyttävät Beroian asukkaat, jotka kuuntelivat Paavalin ja Silaksen opetusta.

He ottivat sanan halukkaasti vastaan ja tutkivat päivittäin kirjoituksista, pitikö kaikki paikkansa. Monet heistä tulivatkin uskoon, samoin useat arvossa pidetyt kreikkalaiset naiset ja miehet. (Apt 17:11-12)

Oman totuuden löytäminen, vaikka olisi sille kuinka uskollinen, ei auta. Ei ole olemassa mitään muuta pelastuksen toivoa kuin Jeesus Kristus. Mutta se pelastus onkin kaikille ilmaiseksi saatavilla. Kuuluthan niihin, joille se pelastus kelpaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti