25.2.2015

Ajatuksia Markuksen evankeliumin äärellä - 8



Jakso Mark 6:30-56
Mutta heidän lähtönsä huomattiin, ja monet tunsivat heidät. Ihmisiä tuli juoksujalkaa kaikista kaupungeista, ja väkijoukko ehti maitse perille ennen heitä.  Kun Jeesus veneestä noustessaan näki kaikki nämä ihmiset, hänen tuli heitä sääli, sillä he olivat kuin lammaslauma paimenta vailla. Hän alkoi opettaa ja puhui heille pitkään. (Mark 6:33-34)

  
Jeesuksen tuli sääli ihmisiä. Ei siksi, että he olivat väsyneitä kierrettyään järveä juoksujalkaa, vaan siksi, että heidän elämästään puuttui oikea suunta ja päämäärä. Siksi Jeesuksen ratkaisu ei ollut tarjota lepoa ja varjoista paikkaa. Jeesuksen ratkaisu oli opettaa ja puhua heille.

Jeesusta seurattiin ihmetekojen takia, mutta silti häntä ei tunnistettu Messiaaksi, ihmisten pelastajaksi ja ainoaksi tieksi Taivasten valtakuntaan.

Siksi ihmisiä piti opettaa ja kertoa Taivasten valtakunnan todellisuudesta. Se todellisuus on niin toisenlaista kuin todellisuus maan päällä, että Jeesus halusi puhua pitkään.

Nykyäänkin monet tietävät Jeesuksesta, mutta harvat tuntevat hänet omana Vapahtajanaan. Siksi opettaminen on edelleen yhtä tärkeää.

Vaikka opettaminen kuului Jeesuksella hänen toimenkuvaansa, hän ei puhunut pelkästään sen vuoksi, vaan siksi koska hän sääli ihmisiä. Hän halusi, että edes yksi ihminen löytäisi elämälleen oikean suunnan.

Nyt tämä tehtävä on meillä: opettaa kaikkia tuntemaan Jeesus ainoana tienä Taivasten valtakuntaan. Onneksi meillä on Raamatussa käytettävissä Jeesuksen omat opetukset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti