9.2.2015

Ajatuksia Markuksen evankeliumin äärellä - 6

Mark 5 

 

Henkimaailma on todellisuutta


On olemassa myös ihmissilmälle näkymätön todellisuus. Raamattu kertoo niin enkeleistä kuin pahoista hengistäkin. Paljon niistä ei kuitenkaan kerrota. Meidän ei siis tahdota käyttävän liiaksi aikaa niiden pohtimiseen.

Heti kun Jeesus nousi veneestä, häntä vastaan tuli hautaluolista mies, jossa oli saastainen henki.
Kun hän nyt kaukaa näki Jeesuksen, hän tuli juosten paikalle, heittäytyi maahan hänen eteensä ja huusi kovalla äänellä: "Mitä sinä minusta tahdot, Jeesus, Korkeimman Jumalan poika? Jumalan tähden, älä kiduta minua!" Jeesus näet oli jo käskemässä saastaista henkeä lähtemään miehestä.
(Mark 5:2,6-8)



 
Tämä tapahtuu Galileanjärven toisella puolella, ei-juutalaisella alueella. Hautaluolista noussut mies ei varmaankaan tuntenut Jeesusta, mutta hänessä olleet pahat henget tunnistivat. Niille Jeesuksen läsnäolo on pelottavaa, koska Jeesus on niitä suurempi ja voimakkaampi.

  

 

Kristityn ei tarvitse pelätä


Jotkut pelkäävät pahoja henkiä. Tässä Markuksen evankeliumin luvussa on kuitenkin iloinen ja lohduttava sanoma. Pahat henget pakenevat sieltä missä Jeesus on läsnä ja missä Jeesusta julistetaan. Meidän ei siis tarvitse pelätä, olemme voittajan puolella.

Paavalillekin henkiolennot ovat todellisuutta. Ne eivät kuitenkaan voi erottaa meitä Kristuksesta. Jeesuksen seurassa olemme turvassa.

Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. (Room 8:38-39)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti