1.2.2015

Miksi Jumala sallii pahuuden



Ateistit toteavat usein, etteivät halua uskoa sellaiseen Jumalaan, joka sallii pahuuden, kärsimyksen ja epäoikeudenmukaisuuden. Miksi vaikkapa pieni lapsi voi sairastua syöpään?

Tuohon ateistin toteamukseen sisältyy itse asiassa melkoinen ristiriitaisuus. Jumalan halutaan olevan oman mielen mukainen - sellainen, joka täyttää ihmisen vaatimukset. Jumalan halutaan olevan ihmisen tasolla. Mitä sellaisella Jumalalla tekee, ihmisen tasoisella 'jumalalla'? Ei mitään!

Ihminen on ihminen, Jumala on Jumala

Jumalalla tarkoitetaan yleensä kaikkivaltiasta maailmankaikkeuden Luojaa, joka hallitsee historiaa ja tulevaisuutta. Kuinka ihminen voisi olla samalla ymmärryksen ja tiedon tasolla kuin tällainen Jumala. Ajatuksenakin aivan mieletön.

Jos Jumala on olemassa, Hän on kaikessa täysin eri tasolla kuin ihminen. Jumala ei ole edes sidottu kolmiulotteiseen todellisuuteen, jonka me näemme ympärillämme.


Pahuuden ongelma
Raamatun mukaan Jumala on kaikkivaltias ja hyvä, mutta miksi maailmassa on sitten pahuutta ja epäoikeudenmukaisuutta. Osittain tämä jää ihmisen ymmärryksen ulkopuolelle, emmekä voi saada täydellistä vastausta.
Jumala loi maailman hyväksi paikaksi, mutta syntiinlankeemuksessa pahuus tuli maailmaan. Jumala on kuitenkin luvannut, että eräänä päivänä paha kukistetaan.  Silloin toteutuu oikeudenmukaisuus, paha saa palkkansa, sairaudet, kivut ja tuska poistuu. Se on kristityn toivo ja päämäärä. Se auttaa kestämään tässä maailmassa. Kristitylle Jumala on siis paljon enemmän kuin pelkkä maailmankaikkeuden Luoja. Kristitylle Jumala on myös Pelastaja.

Kaikki eivät tätä usko. Jumalan hyvyys ja rakkaus tulee esille siinäkin, ettei Jumala pakota ketään uskomaan. Ne, jotka haluavat olla Jumalan tasolla ymmärryksessä, saavat vapaasti olla uskomatta. Raamatunkin mukaan suuri osa ihmisistä ei halua uskoa Jumalaan. Maailma jakautuu tässä kahtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti