25.1.2015

Ajatuksia Markuksen evankeliumin äärellä - 4



Mark 3

Nämä kaksitoista Jeesus kutsui olemaan kanssaan  lähettääkseen heidät saarnaamaan ja valtuuttaakseen heidät karkottamaan saastaisia henkiä (Mark 3: 14-15)



Jeesus itse valitsi ne kaksitoista. Hän ei seisonut tien varressa plakaatin kanssa pyytäen sopivia ja päteviä ilmoittautumaan. Jeesus itse valitsee kaikki ihmiset siihen tehtävään, jossa he voivat palvella. Sinäkin olet juuri sillä paikalla, mihin sinut on valittu. Ajan kuluessa tehtävät voivat vaihtua, ja välillä voimme olla omasta mielestämme myös syrjässä. Niin olivat Mooses ja Paavalikin.

Opetuslapset kutsuttiin olemaan Jeesuksen kanssa. Se juuri on opetuslapsen tehtävä, olla Jeesuksen kanssa. Missä Jeesuksen voi sitten kohdata?  Raamatussa!

Jeesus sanoi olevansa Hyvä Paimen, jonka äänen hänen lampaansa tuntevat. Raamatusta opit tuntemaan Jeesuksen äänen, etkä eksy väärän palkkapaimenen seuraan.

Jeesus lähetti opetuslapset myös saarnaamaan. Meidät kaikki Jeesus lähettää viemään pelastuksen ilosanomaa eteenpäin. Kaikkien kohdalla se ei tarkoita saarnojen pitämistä. Se voi tapahtua vaikkapa kertomalla Jeesuksesta seuraavalle sukupolvelle, tai se voi tapahtua heijastamalla Jumalan rakkautta lähimmäisiimme ja monella muullakin tavalla.

Itse ei oman työnsä tulosta välttämättä edes näe. Olemme usein pieni lenkki suuressa ketjussa. Olemme kuitenkin suuressa mukana!


Hän katsoi ihmisiin, joita istui joka puolella hänen ympärillään, ja sanoi: "Tässä ovat minun äitini ja veljeni. Se, joka tekee Jumalan tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.” (Mark 3:34-35)

Näyttää, että Jeesus on epäkohtelias äidilleen, kun hän sanoo monen muunkin olevan hänen äitinsä. Jeesus halusi kuitenkin korostaa, että kaikki, jotka tekevät Jumalan tahdon, ovat hänelle yhtä läheisiä kuin hänen äitinsä.

Mikä lupaus! Ottaessasi vastaan Jeesuksen tarjoaman syntien anteeksiannon olet Jeesukselle yhtä läheinen kuin Jeesuksen äiti Maria. Tässä asemassa meillä ei ole mitään pelättävää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti