2.2.2015

Ajatuksia Markuksen evankeliumin äärellä - 5

Mark 4



"Kuulkaa! Mies lähti kylvämään. Ja kun hän kylvi, kävi niin, että osa siemenistä putosi tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät jyvät.

Osa putosi kallioiseen paikkaan, missä jyville ei ollut paljon maata. Ne nousivat kohta oraalle, koska maata ei ollut syvälti, mutta auringon noustua oraat helteessä kuivettuivat, koska niillä ei ollut juurta.

Osa taas putosi ohdakkeiden sekaan, ja ohdakkeet kasvoivat ja tukahduttivat oraan, eikä siitä saatu satoa.

Mutta muut jyvät putosivat hyvään maahan. Ne nousivat oraalle, kasvoivat ja antoivat sadon, mikä kolmekymmentä, mikä kuusikymmentä, mikä sata jyvää." Ja hän sanoi: "Jolla on korvat, se kuulkoon!" (Matt 4:3-9)



Kylväjävertaus on kolmessa evankeliumikirjassa ensimmäisenä vertauksena. Jeesus selitti tämän opetuslapsilleen ja muille seuralaisilleen, mutta ei kaikille kuulijoille.



Kylväjiä ovat kaikki Jumalan sanan levittäjät. Se, vaikuttaako sana paaduttavasti vai herättävästi, ei riipu kylväjästä, vaan maaperästä. Maaperä tarkoittaa kuulijan asennetta.


Joidenkin asenne on vastustava, eivätkä he ota Jumalan sanaa vastaan, he eivät ota sitä todesta. Toiset uskovat, mutta eivät kestä ympäristön painetta ja halveksuntaa vaan luopuvat. Kolmannet ottavat sanan vastaan, mutta arkipäivän huolet vievät kaiken huomion ja sana unohtuu.

Mutta on niitäkin, jotka ottavat sanan vastaan ja antavat sen vaikuttaa. Ajan kuluessa tämä kylvetty sana alkaa kasvamaan. Se kasvaa sitä paremmin, mitä paremmin sitä kastellaan. Lue siis Raamattua, käy kirkossa, kuuntele sanan selitystä, keskustele muiden kristittyjen kanssa. Silloin taimen voi orastaa, se vahvistuu ja kasvaa.





Jos jollakin teistä on korvat, hän kuulkoon." Ja hän lisäsi: "Huomatkaa, mitä kuulette. Niin kuin te mittaatte, niin tullaan teille mittaamaan, vielä sen ylikin.

Jolla on, sille annetaan, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on." (Matt 4:23-25)

Jos jollakin on korvat, hän kuulkoon ja ottakoon sanan vastaan!  Tämä on kehotus meille kaikille, sinulle ja minulle. Vastaanotettu sana on tarkoitettu myös annosteltavaksi edelleen. Kun annostelet suurella mitalla, saat samalla mitalla itsekin koko ajan lisää ja opit tuntemaan entistä syvemmin evankeliumia Jeesuksesta

Mitä enemmän Jumalan sana saa sijaa ihmisessä , sitä enemmän hän siitä rikastuu. Jumalan valmistaman pelastustyön valtavuus avautuu sitä mukaa, kun Jumalan sanaa tutkitaan. (Jukka Norvanto)

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti