10.4.2015

Ajatuksia Markuksen evankeliumin äärellä - 14



Jakso Mark 10:1-31

Helpompi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan." Opetuslapset olivat yhä enemmän ihmeissään ja kyselivät toisiltaan: "Kuka sitten voi pelastua?" Jeesus katsoi heihin ja sanoi: "Ihmiselle se on mahdotonta, mutta ei Jumalalle. Jumalalle on kaikki mahdollista." (Mark 10:25-27)

Tässä on kysymys todellakin noin millimetrin kokoisesta reiästä neulan päässä. Kaikki ymmärtävät, ettei kameli mene sellaisen läpi.

Yhtä mahdotonta on ihmisen tulla omilla teoillaan Jumalalle kelpaavaksi, olipa hän rikas tai köyhä. Ihmisen sydämestä näet lähtevät pahat ajatukset ja niiden mukana siveettömyys, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, vilppi, irstaus, pahansuopuus, herjaus, ylpeys ja uhmamieli (Mark 7:21-22) . Tästä voinee jokainen tunnistaa itsensä.

Näillä eväillä ei mennä taivaaseen. Mutta ratkaisu tähän saatiin Jeesuksen ristinkuolemassa ja ylösnousemuksessa.

Pääsiäisyönä sotilaat saivat helpoimman mahdollisen tehtävän: vartioida sinetöidyssä haudassa ollutta kuollutta ruumista. Siinäkin ihmisen kyvyt osoittautuivat mitättömiksi Jumalan kykyihin nähden: Jumalalle on kaikki mahdollista.

Jeesuksen lupaus minulle, sinulle ja myös evankeliumin rikkaalle miehelle on tämä:

Jeesus sanoi: "Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?"  (Joh 11:25-26)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti