24.9.2018

Espoon piispanvaalin paneeli



Espoon piispanvaalipaneeli pidettiin Leppävaarassa 20.9.2018. Tilaisuus vahvisti kantaani, että Sammeli Juntunen on ehdokkaista paras piispaksi.

Sammeli Juntunen: Hänellä on seurakunnan johtajan, kirkkoherran kokemusta ja ymmärrystä siitä mikä on tämän päivän todellisuus kentällä. Se tuli hyvin esille paneelissakin nuorten ja lasten toiminnasta keskusteltaessa. Hänen teologinen ja opillinen linjansa on myös selkeä ja vahvalla pohjalla. Hänen esiintymisensä on selkeää, myös huumoria on mukana. Hän olisi hyvä keulakuva hiippakunnalle ja myös kirkolle. Median hallitsemassa maailmassa tarvitaan juuri tällaista piispaa.

Kaisamari Hintikka toimii Luterilaisessa maailmanliitossa. Mielestäni ekumenia ei ole riittävä kokemus ja pohja toimia piispana.

Juhani Holma: Hänellä on seurakuntakokemustakin, mutta minusta hän on liian virkamiesmäinen piispaksi,  hiippakunnan johtajaksi ja keulakuvaksi.

Leena Huovinen: Hänen täysin Raamatusta irrallaan olevat mielipiteensä jätän omaan arvoonsa. Hänelle oppikin on vain kohtaamista.


Kirkon suurin ongelma?

Sammeli Juntunen: maallistuminen, sekularisaatio. Monille seurakuntien jäsenillekin Jumalan olemassaolo on epäselvä tai epätosi. Monille Jumala on vain joku voima jossain. Kuitenkin Jumalan ja Jeesuksen olemassaoloa voi puolustaa järjellisestikin. Tähän Sammeli Juntunen olisi erinomainen hiippakunnan johtaja nimenomaan täällä maallistuneella pääkaupunkiseudulla.

Kaisamari Hintikka: viestin selkeys. Viestimme pitää esittää nykykielellä. Oma mielipteeni: ratkaiseeko kielen selkeys mitään, jos sisältö ei ole kohdallaan?

Juhani Holma: Ilon puute. Suomalaiset ovat kirkossa liian ilottomia, maahanmuuttajista pitäisi ottaa oppia.


Ilmastonmuutos, vähentäisittekö lentomatkoja, jos olisitte Espoon piispa?

KYLLÄ: Kaisamari Hintikka, Juhani Holma ja Leena Huovinen
EI: Sammeli Juntunen

Sammeli Juntunen kommentoi muiden kantaa, että ’älkää nyt olko tekopyhempiä kuin olettekaan’. Esim. Hintikka on nykyisin töissä Genevessä ja lentää paljon. Hän käänsikin asian niin, että nykyinen työnantaja maksaa kompensaatiota kaikista lennoista. Mielestäni sekin on sitä tekopyhyyttä.

Olen varma, että kaikki tulisivat lentämään ja käyttämään autoa työssään tarpeen mukaan eivätkä minimoisi hiilijalanjälkeään työtehtävien tehokkaan hoitamisen kustannuksella.


Uskontunnustus, uskotteko neitseestäsyntymiseen?

Leena Huovinen: En.
Muut: Uskon.

Sammeli Juntunen totesi rohkeasti, että jos pappi ei usko neitseestäsyntymiseen, hän on itse asiassa luopunut yhdestä kristinuskon perustavimmasta totuudesta, Jeesuksen jumaluudesta.

Radio Deillä piispanvaalitentti 26.9. klo 9.00 ja 13.00. Viikonloppu-uusinta on 29.9. klo 13.35.
Vaalin ensimmäinen kierros on 8.10.2018.

Siis, Sammeli Juntunen Espoon piispaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti