25.10.2018

TEESI 3: Vahvan lähetystyön puolesta


Seurakunnan tehtävä perustuu itsensä Jeesuksen antamaan toimeksiantoon:


”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa.”

Lähetystyön päämäärä ja tarkoitus on seurakunnan leviäminen kaikkeen maailmaan ja ihmisten pelastuminen iankaikkiseen elämään.

Meidän tehtävämme on kastaa ja opettaa - lähellä ja kaukana.

Kaikkien lähetysjärjestöjen kautta
Suomen ev.lut. kirkko ei itse tee lähetystyötä, joka on perinteisesti hoidettu erillisten lähetysjärjestöjen kautta. Lähetysjärjestöjen runsaus on rikkaus ja mahdollistaa monipuolisen ja tehokkaan toiminnan.

Nykyisessä tilanteessa on kaikkia lähetysjärjestöjä tuettava tasapuolisesti. Kirkkohallitus valitettavasti jakaa virallisia kolehtipyhiä toisia järjestöjä suosivasti ja seurakuntien on vaikutettava tällaisen syrjivän käytännön loppumiseen.

Lähetystoiminta ja kehitysapu
Kristillinen diakonia eli ihmisten aineellisten tarpeiden tyydyttäminen on aina kuulunut lähetystoimintaan. Lähetystyössä otetaan huomioon koko ihminen ja hänen tarpeensa.

Mutta diakonia ilman evankeliumin julistamista ei enää ole lähetystoimintaa vaan kehitysapua. On huolehdittava, että lähetysmäärärahoja ei käytetä puhtaaseen kehitysapuun.  Lähetystyön nimeäminen kansainväliseksi toiminnaksi ei saa johtaa siihen, että näin tapahtuu.

Risto Sepponen
Rohkeasti kristittynä
Muuttumaton sanoma, uudet tavat kertoa

Kirkkovaltuusto 31
Seurakuntaneuvosto 103
Espoon tuomiokirkkoseurakunta
Yhdessä matkalla-lista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti