28.10.2018

TEESI 4: Kristillinen avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto


Hengellinen vai maallinen asia?

Sekä että! 

Jumala tarkoitti miehen ja naisen elämään yhdessä. Miehen ja naisen liitto on pyhä ja Jumalan asettama.


Yhteiskuntakin on perinteisesti tunnustanut isän ja äidin liittoon perustuvan perherakenteen ihanteeksi, koska se on lasten kannalta paras ja turvallisin kasvuympäristö. Siksi biologinen ja juridinen vanhemmuus on rinnastettu toisiinsa. Näin suojellaan ennen kaikkea lapsia.

Uusi lainsäädäntö irrottautuu tästä biologisen isän ja äidin perheen ihanteesta ja asettaa kenet tahansa aikuisen ihmisen isän ja äidin korvaajaksi.


Miehen ja naisen liitto on lasten etu
Kaksi miestä ei voi koskaan voi korvata äitiä eikä kaksi naista voi koskaan korvata isää. Jokaisella lapsella on oikeus biologiseen isään ja äitiin. Avioerotilanteissakin yhteiskunta huolehtii, että lapsella säilyy yhteys molempiin heistä.

Samaa sukupuolta olevat parit voivat jo nyt määritellä molemmat heistä lapsen ’vanhemmiksi’ja näin hävittää tiedon biologisesta isästä tai äidistä.Lapsella ei silloin ole koskaan mahdollisuutta saada tietää molempia biologisia vanhempiaan. Lapsesta tehdään geneettinen orpo. Se ei ole lapsen oikeuksien mukaista.

Jumala tarkoitti yhden miehen ja yhden naisen elämään yhdessä
Näin sanoo luomiskertomus ja sen vahvisti myös Jeesus todetessaan, että

Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi.

Kristinuskon vaikutuksesta moniavioisuudesta on luovuttu ja isän ja äidin muodostamasta perheestä on tullut vallitseva ihanne.

Suhtautuminen homoseksuaaleihin ihmisiin
Homoseksuaalisuuden harjoittaminen on Raamatun mukaan väärin. Samoin kuin esim. ahneuden harjoittaminen. Emme kristittyinä sen tähden siunaa homoseksuaalisuuden harjoittamista, mutta homoseksuaaleihin ihmisiin tulee tietenkin suhtautua rakkaudellisesti.

Jeesuksen esimerkin mukaisesti emme tuomitse ihmistä, mutta emme myöskään hyväksy Jumalan tahdon vastaista toimintaa.
Siksi ei myöskään samaa sukupuolta olevien liittoa tule siunata.

Siksi kirkon ei tule muuttaa avioliittokäsitystään

Risto Sepponen
Rohkeasti kristittynä
Muuttumaton sanoma, uudet tavat kertoa

Kirkkovaltuusto 31
Seurakuntaneuvosto 103
Espoon tuomiokirkkoseurakunta
Yhdessä matkalla-lista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti